Wat is Japans eten nou eigenlijk?

Japans eten Barendrecht

Je bent vast wel bekend met de meest bekende vorm van Japans eten Barendrecht in Nederland, sushi. Alleen wist je dat Japans eten uit veel meer bestaat dan alleen sushi? Je kent vast wel de meest bekende vormen van sushi zoals maki, nigiri, temaki, uramaki, gunkan en uramaki. Daarnaast zijn er nog meer onbekende vormen zoals oshi en narezushi. Wat je misschien ook niet weet is dat er in Japan naast rauwe vis ook rauw vlees regelmatig in sushi verwerkt wordt. Daarnaast heeft de Japanse keuken veel meer te bieden zoals de bekende en duurste biefstuk in de wereld, Wagyu. Uiteraard heeft de Japanse keuken veel meer gerechten te bieden dan alleen sushi en Wagyu. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden van Japans eten.

Bekende Japanse gerechten

Je kent misschien Ramen wel, het is een simpel gerecht met noedels, vlees- of visbouillon met lente uitjes en / of andere gekookte groente en een gekookt ei. Udon is een soort van dikkere versie van ramen, een typisch Japans gerecht. Miso soep is een lichte soep die getrokken is van vis of kip bouillon. De inhoudt bestaat meestal uit tofu, shiitake en bosuitjes. Miso soep wordt vaak gegeten als ontbijt. Gyoza is een Japanse variant van een dumpling die gebakken, gestoomd of gefrituurd wordt en geserveerd wordt met een dipsaus. Ebi, oftewel tempura garnalen, zijn gepaneerd met paneermeel. Edamame zijn gestoomde sojabonen die nog in hun schil zitten. Je behoord de schil ervan niet te eten, omdat deze nog niet rijp is. Kare is het Japanse woord voor curry en bestaat meestal uit pittige kokos of citroensap. Het is niet een erg bekend gerecht buiten Japan, maar in het land zelf erg populair. Yakitori vind je vaak terug op het menu bij een sushi restaurant, dit zijn gemarineerde gegrilde spiesjes, meestal gemaakt van kipfilet.

Japans eten bestellen of kopen

Sommige Japanse gerechten vind je terug op het menu van een sushi restaurant. Voor andere gerechten zal je wat meer onderzoek moeten doen over waar ze verkrijgbaar zijn of je kan zelf aan de slag in de keuken om ze te maken. De recepten zijn vaak makkelijk te volgen en de ingrediënten zijn vaak verkrijgbaar in de toko.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*