Machines op de werkvloer

Verkoop heftrucks

Alle machines, apparaten, gereedschappen en installaties op de werkvloer moeten een keurmerk hebben en regelmatig gecontroleerd worden. Het is dus belangrijk om alle machines in kaart te brengen, waarbij je de belangrijkste machines bovenaan zet. Zet bij iedere machine op de lijst, waar naar gekeken moet worden als de machine slecht of niet meer functioneert, welk bedrijf ze moeten bellen bij storing en onderhoud, en wanneer het onderhoud weer moet plaatsvinden. Dit geldt voor de machines gebruikt door de monteurs of werklui, maar ook de printers en de koffiezetapparaten.

Heftrucks

Bedrijven die een groot magazijn of een opslagplaats hebben zullen vaak gebruik maken van een heftruck. Een heftruck is een vervoermiddel die gebruikt wordt voor het verplaatsen van zware materialen doordat hij zijn stalen vorken onder de vracht plaatst. Voor het besturen en gebruiken van een heftruck heb je een rijbewijs nodig. De verkoop van heftrucks wordt verzorgd door gespecialiseerde bedrijven die meerdere modellen hebben, net waar je de heftruck voor gaat gebruiken. Het maakt namelijk nogal verschil of je alleen dozen en pakketjes wilt verplaatsen, of zware zakken of lange planken met flink gewicht. Als er weinig ruimte is om te draaien dan is een goed wendbare heftruck belangrijk.

Onderhoud heftruck

Ook de heftruck heeft ieder jaar onderhoud nodig, het is namelijk van groot belang dat het vervoermiddel veilig blijft en dat er geen ongelukken gebeuren. En het is ook niet handig als de heftruck niet meer gebruikt kan worden omdat hij is uitgevallen. Dan moet je alle goederen met de hand of met een kruiwagen vervoeren en dit is een enorme klus en vaak veel te zwaar. Het bedrijf wat de reparaties en onderhoud doet, heeft vaak alle materialen op voorraad, of zelfs goede tweedehands materialen, zodat de heftruck in korte tijd weer werkend gemaakt kan worden. Dit is goed voor de continuïteit van jouw bedrijf.  Zorg ervoor dat alle apparaten en machines veilig zijn voor jouw personeel, want een ongeluk is zo gebeurd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*