Wat is Japanse acupunctuur precies

Acupunctuur Leidschendam Voorburg

Iedereen kent wel Chinese acupunctuur, maar wist je dat er ook Japanse Acupunctuur Leidschendam Voorburg bestaat? Er zijn hiervan verschillende vormen waarvan Toyohari er een is. Van oorsprong is acupunctuur Chinees, maar het wordt ook al erg lang toegepast binnen Japan. Een nieuwe stroming in de vorige eeuw is ontwikkeld door acupuncturisten, de zogenaamde meridiaan therapie. Het idee achter meridiaan therapie oftewel Toyohari is dat de energie van je meridianen in balans wordt gebracht. Op het moment dat je gehele lichaam in balans is dan vormt dit een beter systeem. Als er een meridiaan verstoort is dan heeft dit tevens gevolgen voor je andere meridianen. Hierdoor kan je ook andere klachten ervaren binnen je lichaam.

Meridianen en de basis van acupunctuur

Er zijn zes Yang meridianen en zes Yin meridianen. Deze hebben onderling een sterke relatie en deze twaalf meridianen zijn vervolgens weer onderverdeeld in vijf verschillende fasen. Dit zijn Water, Metaal, Aarde, Hout en Vuur. Bij Toyohari wordt er systematisch naar alle fasen gekeken en wat de relaties hiertussen zijn om zo je meridianen weer in balans te brengen. De energiebanen zijn gekoppeld aan organen binnen je lichaam. Een meridiaan is vaak weer gekoppeld aan emoties en hoe je omgaat met bepaalde grenzen. Op het moment dat er een energiebaan uit balans is dan kan dit voor meerdere klachten zorgen zonder dat je ziek hoeft te zijn. Je kan wel symptomen ervaren die je misschien niet direct kan plaatsen aan een oorzaak. Als een meridiaan uit balans is dan kan dit komen omdat er teveel energie is, te weinig energie of de doorstroming van de energie is niet goed. Dit is allemaal te beïnvloeden door het gebruik van acupunctuur.

Toyohari acupunctuur

Deze vorm van Japanse acupunctuur is ontwikkeld door een groep blinde acupuncturisten. Deze hebben een uitstekende sensitiviteit en daardoor zijn en bepaalde technieken ontwikkeld die erop gebaseerd zijn dat minder meer is. Deze vorm van acupunctuur is erg verfijnd en je zal geen pijn voelen tijdens de behandeling. In tegenstelling tot Chinese acupunctuur gaan de naalden oppervlakkig door de huid heen en blijven ze niet staan tijdens de behandeling.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*