Wanneer kies je voor coaching en relatietherapie

Coaching Alkmaar

Op het moment dat je vast loopt in je relatie dan is het altijd fijn om handvatten te hebben waarmee je er samen met je partner uitkomt. Door te kiezen voor relatietherapie kan je hierbij geholpen worden. Iedere relatie maakt moeilijke momenten door waarbij ruzies en onenigheid niet ongewoon zijn. Als je sterk verbonden bent met elkaar dan kan je hier goed mee omgaan. Op dat moment luisteren jullie erg goed naar elkaar, kunnen jullie je behoeften en emoties bij elkaar uiten en hebben jullie begrip voor elkaar. Helaas is kan dit weleens verkeerd gaan en dan is Coaching Alkmaar een goede oplossing. In dit artikel lees je alles over relatietherapie en coaching.

Relatietherapie gebruiken om negatieve patronen te doorbreken

Als je merkt dat er negatieve patronen in jullie relatie sluipen dan lukt het niet meer om verbonden met elkaar te blijven, begrip voor elkaar te tonen, te luisteren naar elkaar en te praten over jullie emoties en behoeften. Soms heb je zelf niet eens door dat dit gebeurd. Helaas ervaar je vaak wel de last ervan. Je merkt misschien ineens op dat je het idee hebt dat jullie totaal niet meer op een lijn zitten en constant lopen te ruziën. Toch houden jullie nog van elkaar en willen jullie graag dat het weer net als voorheen wordt. Je partner haalt constant oude koeien uit de sloot en houdt te weinig rekening met je. Hierdoor voel je jezelf niet begrepen, eenzaam, gekwetst, boos, niet serieus genomen, verdrietig of geïrriteerd. Dit vergroot de afstand tussen jullie twee en het communiceren lijkt niet meer mogelijk. Tevens is er geen intimiteit meer. Als dit het geval is dan kan relatietherapie je een uitkomst bieden.

Wat doet een relatietherapeut

Een relatietherapeut gaat kijken hoe jij je uit, maar tevens hoe je partner zich uit. De manier waarop men zich uit zijn namelijk noodkreten waarmee je probeert door te dringen tot je partner en contact te leggen op het moment dat je het idee hebt dat je geen verbinding meer kunt maken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*