Wat is lichaamsgerichte traumatherapie en op welke manier kan dit je helpen

lichaamsgerichte traumatherapie

Op het moment dat je opzoek bent naar een meer holistische benadering voor rust en stabiliteit dan kan lichaamsgerichte traumatherapie een goede oplossing zijn. Deze vorm van traumatherapie is zowel op de lange als korte termijn effectief. Niet iedereen heeft hetzelfde verwerkingsproces voor een trauma en tevens kan dit bij het ene trauma verschillen van het andere trauma. In dit artikel leggen we je alles uit over lichaamsgerichte traumatherapie.

Wat is trauma

Gedurende je leven kom je vaak wat obstakels tegen. De ene keer verwerk je deze makkelijker dan de volgende keer. Op het moment dat je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt dan kan het zijn dat je denkt dat je dit een plek hebt kunnen geven, maar uiteindelijk kan dit alsnog voor problemen in je leven zorgen. De negatieve energie is blijven hangen in je lichaam, ondanks dat jij misschien al verder bent gegaan. Elke ervaring die je gedurende je leven meemaakt sla je op in je lichaam en kan door een trigger of negatieve gebeurtenis weer naar boven komen. Een trauma is een situatie die te snel, te heftig of te onverwacht voor je was en waartegen je op dat moment niet kon vechten of van weg kon rennen. Trauma’s kunnen zowel lichamelijk als geestelijk problemen veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn een depressie, burn out, paniekaanvallen of onverklaarbare angsten. Tevens kan je last hebben van ademhalingsklachten, onverklaarbare spanningen, fibromyalgie en concentratieproblemen.

Welke voordelen heeft lichaamsgerichte traumatherapie

Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie die op je lichaam is gericht. Er wordt gewerkt aan het oplossen van de klachten en tevens wordt er gekeken naar de oorzaak hiervan. Door deze holistische manier van kijken naar je totale beeld als mens is het een krachtige behandelmethode voor klachten. In veel gevallen besef je niet eens dat je klachten voortkomen uit een trauma dat in een ver verleden ligt. Toch kan dit heden ten dage nog steeds voor problemen zorgen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*