Waarvoor ga je naar een fysiotherapeut en wat houdt een behandeling in

 Fysio Nootdorp

Als je problemen ervaart met je bewegingsapparaat zoals pijn of andere lichamelijk klachten dan kan je bij een Fysio Nootdorp terecht. Je kan bij een fysiotherapeut terecht voor verschillende behandelingen. Deze zijn gericht op de klachten die je ervaart. Sommige fysiotherapeuten hebben aanvullende cursussen gevolgd of zijn afgestudeerd in een specifieke richting. Dit is belangrijk om te bekijken op het moment dat je opzoek bent naar een geschikte fysio voor je persoonlijke situatie.

Waar herken je een goede fysiotherapeut aan

Er zijn vele fysiotherapie praktijken te vinden. Iedere praktijk is gespecialiseerd in een andere richting en voert andere behandelingen uit. De basis van ieder behandeling is dat als er door de patient lichamelijke klachten ervaren worden de fysio je hiermee kan helpen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk hiervoor. Als je pijn ervaart of moeilijkheden hebt met bewegingen maken dan kan je hiermee geholpen worden. Tevens voor revalidatie na een ongeluk of operatie kan je bij een fysiotherapeut terecht. Tijdens de eerste afspraak neemt de fysiotherapeut uitgebreid de tijd voor je om in kaart te brengen wat je klachten zijn en hierna stelt hij een behandelplan op. Dit wordt vervolgens met je besproken om te kijken of je je hierin kan vinden en het past bij je persoonlijke situatie. De behandeling bestaat na overleg uit bijvoorbeeld oefeningen, adviezen, massages, mobilisatie of een combinatie van voorgaande mogelijkheden.

De kosten van een fysio

Als je een goede fysio wilt inhuren dan heb je hier geen verwijzing van de huisarts voor nodig. In sommige gevallen wordt het tot een bepaald bedrag vergoed door je zorgverzekering. Dit kan je nakijken in de details van je polis of navragen bij je zorgverzekeraar. Het valt vaak onder een aanvullend pakket tenzij je een bepaalde aandoening hebt die chronisch is, maar dan wordt het vaak pas vergoed na een x aantal behandelingen. Ook hangt het er vanaf of je zorgverzekeraar een contract heeft met de fysio hoeveel er vergoed wordt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*